Sunday, 9 December 2012

Hai Syita' !

Bismillah walhamdulillah :)


Wahhh, tetiba nak update pasal syita' gara-gara kesejukan yang melanda !


Kesejukan = Kemalasan.Tabiat bahaya.


Salji tak ada pun dekat Irbid.Tapi angin sudah mula menampar-nampar tubuh sehingga 'awning' tudung tegang! Haha. Kaki terasa dibuai-buai ketika melangkah di luar rumah.Tubuh diselimuti hirom.Kaki dihias stoking.Tangan sejuk-sejuk.Gosok-gosok bagi panas.Tiup-tiup hawa mulut ke tapak tangan.

Tapi tetap best :) Ciptaan Allah kan?

Kita kena mensyukuri seadanya.Kalaulah bukan kerana musim syita' yang Allah berikan manusia akan sentiasa mengeluh kepanasan.Dan musim syita' ini pula seakan-akan menyeimbangkan kawasan yang berada di bumi. Hebat hebat Maha Hebat Allah !


Bermulanya musim syita' ini. Makin hebatlah ujian manusia. Makin seronok syaitan-syaitan melompat riang seakan-akan dunia dia yang punya.Heh.

Waktu solat diawalkan. Maknanya, kena bangun Subuh dalam suhu yang rendah ! Kalau dah lelap dengan mimpi di bawah hirom alamatnya Subuh hanya pada waktu tapi tak ada pesolat. *Dush*
Okay. Mohon undur diri.Moga Allah beri aku kekuatan seperti pelarian-pelarian Syria di Turki ni. Bismillah..

 
Syita' syita' syita' . Ini nikmatMu ya Allah :) Mesti rindu kalau dah khirij nanti.Walaupun banyak lagi masa.In sya Allah :)
Psssttt..Syita' syita' memang sedap makan ni kan :p

No comments:

pengalaman hidup (34) Jordan (22) tazkirah (20) kisas (10) SAHABAT (9) gambar (9) dunia (4) motivasi (4) tazkirah.tazkiyatun nafs (4) life (3) yarmouk (3) CERPEN (1) Jo (1) Puisi (1) form 6 (1) guru (1) ikhtilat (1) jalan-jalan (1) lagu (1) mati (1) quran (1) smkasas (1) study (1) tazkiyatun nafs (1)